Blog

Migrations without borders

Realizat de Carmen Neagu si Raluca Filipache ACTIVITATEA 1 In luna august 2017, cea mai potrivita propunere pentru explorarea istorica a marilor valuri migratoare a fost Biblioteca Vie sau simularea diferitelor roluri de migranti (sirieni, romi, indieni). Sub pretextul audierii de carti “vorbitoare”, elevii isi imbogatesc fisa de lectura pe tema migratiei intr-un mod interactiv, … Continue reading Migrations without borders

Advertisements

Media Team

Realizat de Carmen Neagu Activitatea lunii iulie 2017 se doreste a fi o secventa pregatitoare procesului de documentare online pe tema migratiei. Plecand de la articole din jurnale de prestigiu, elevii identifica puncte de referinta in decodificarea unei informatii corecte si coerente, incercand sa vizualizeze esenta si sa ignore senzationalul.

Project day – Cultura Românească: limbă, port, tradiții, obiceiuri.

Realizat de Ioana Deliu si Simona Rajka Elevii au fost împărțiți pe grupe, fiecare grupă reprezentând o țară parteneră și au realizat un afiș cu detalii din cultura țărilor, cu ceea ce este specific. Pe grupe au expus afișul și au prezentat cultura tării studiate, au răspuns la întrebările adresate de colegi și profesori.Am folosit ca … Continue reading Project day – Cultura Românească: limbă, port, tradiții, obiceiuri.

Speaking the same language

Realizat de Raluca Filipache Lecția oferită de autorii manualului clasa a VIII-a, HIGH FLYER upper-intermediate, deși concepută pentru a aduce în discuţie trecutul, se dovedește a fi un exemplu foarte bun al experiențelor reale ale "noilor vorbitori de limbă engleză". Textul, furnizat sub forma unui articol de revistă despre o familie de migranți din Polonia … Continue reading Speaking the same language

Întâlnire în Croația (20-24 martie 2017)

Album foto - Vinkovci, Croatia 20 martie 2017 În prima zi am fost întâmpinați în mod oficial de echipa de proiect a Croației și de către conducerea școlii. Primirea a fost una călduroasa, menită sa ne familiarizeze cu limba croata prin programul artistic atent pregătit de profesorii croați. A urmat apoi un tur al  scolii … Continue reading Întâlnire în Croația (20-24 martie 2017)